ASUNTO OY PORTHANINHOVI

Toteutettu

Keskeisellä paikalla Kalliossa Porthaninkadun ja Viidennen linjan kulmassa sijaitsee neljärappuinen taloyhtiö As Oy Porthaninhovi. Teimme kumppanuusmallilla linjasaneerausta ja yleisten tilojen kehittämistä yhtiössä hoitaen projektinjohdon, rakennuttamisen, valvonnan ja suunnittelun.

PORTHANINHOVIN LINJASANEERAUS

Vuonna 1961 valmistuneen kerrostalon linjasaneeraus. Saneeraus on tehty kumppanuusmallilla, missä Korjauspartnerit Oy vastasi suunnittelusta, valvonnasta, rakennuttamisesta ja projektinjohdosta.Hankkeessa uusittiin märkätilat, putket, sähköt ja merkittävä osa yleisistä tiloista. Lisäksi ilmanvaihtoon ja porraskäytäviin laaja saneeraus. Saneeraus toteutettiin pääosin vuoden 2019 aikana.

Urakan aikana ilmaantuneet isot yllätykset hoidettu sujuvasti urakan aikana (iso vesivahinko katutason ravintolassa paljastui purun yhteydessä, toisessa liiketilassa oli katkaistu kantava palkki yms.)Urakoitsija otettiin mukaan projektiin jo suunnitteluaikana ja perehtyi saneerattavaan kiinteistöön huolella ja urakkavaihe meni sujuvasti. Urakka oli aikataulussa ja budjetissa.

Viestintä ja osakkaiden asiat hoidettiin sujuvasti ja taloyhtiön edustajat olivat mukana vuorotellen työmaakokouksissa.

Urakoitsijan itseluovutus ja valvojien käyttöönottotarkastus suoritettiin ennen huoneiston luovutuspäivää, jotta urakoitsija ehtii korjata valvojien havaitsemat virheet. Ensimmäinen jälkitarkastus samana päivänä, kun saneerattu huoneisto luovutetaan takaisin osakkaalle.Vastaanotot olivat käytännössä virheettömiä.

 • Tilaaja: Asunto Oy Porthaninhovi
  Hallituksen puheenjohtaja Samuel Adouchief
 • Isännöitsijä: Arenna Oy, Juha Korpi, Olli Paavonsalo / Realia Oy, Mika Junni
  (Arenna Helsingin yksikkö sulautunut Realia Isännöintiin 1.1.2020)
 • Suunnittelu, valvonta, rakennuttaminen, projektinjohto: Korjauspartnerit Oy
  Projektinjohtaja Arto Hakkarainen
  Pääsuunnittelija Ville Ranta-Korpi
 • Urakoitsija: YIT Talon Tekniikka Oy

Tulossa lisää
projekteja